Lite julprat

Ledsen att jag inte skrivit på LÄNGE!!
Det har varit så otroligt mycket som hänt i mitt liv, så jag har faktiskt inte orkat... Men, nu ska jag göra ett nytt försök.

Det är såååå irriterande, jag kan nämligen inte göra ett stort o på min dator längre. Förstår ingenting, eftersom jag kan göra andra bokstäver stora. Är det någon här ute som vet vad som blivit knas? Shift+o=osams!

Snart är det bara ett dygn kvar till dagen med stort J. Älskade Julafton! För första gången på 8 år ska vi fira julafton på ett och samma ställe, hos min älskade bror med familj. Det kommer att bli oerhört trevligt och rofyllt. I år blir det dessutom en RIKTIG jul. Snön ligger djup, till och med här i Stockholms län. Härligt! Det är vi ju inte direkt bortskämda med de senaste åren.  Jag vet faktiskt inte hur många år sen det är som det var en ordentligt vit jul senast... Det jag vet är att det känns som evigheter sedan i alla fall!
Med ordentligt med snö på marken blir årets tomte-promenad extra spännande och mysig. Varje julafton samlas vi ett helt gäng (förra året ca 30st) och tänder facklor tillsammans för att sedan gå ut en liten bit i skogen och leta efter tomten. Tomten sitter vid en eld och delar ut en julklapp till varje barn som är med. En fantastiskt underbar tradition som fler borde skapa!

Julklappar ska köpas!
Imorgon ska jag och min sambo till Kista och handla julklappar. Det har blivit som en tradition för oss. Inte den smartaste traditionen, det är jag väl införstådd med..... Att vi inte lyssnar på oss själva och våra löften! -Nästa år ska vi börja handla julklappar i oktober! Jo jo... Nästa år, varje år! Hmmm..... Nä då, varje år springer vi omkring och jagar julklappar dagen före julafton.
I år ska vi inte köpa lika många julklappar dock, för min familj har kommit på den "roliga" idén att vi lottar fram vem man ska köpa till. Det blir mycket mer ekonomiskt, ja visst, men också mycket tråkigare. Det tycker i alla fall jag, som ÄLSKAR julklappar!
Att ge bort julklappar är fantastiskt roligt, men jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker att det nästan är lika roligt att få! Min sambo tycker att jag borde bli vuxen på den fronten, men det vill inte jag. Han säger att nu när vi har barn, så kan jag inte få lika många julklappar längre, medan jag hävdar att vår dotter får så många julklappar av alla andra så vi inte behöver köpa så många till henne... Jag har självklart rätt i den frågan!
En sak som är okej med vår nya julklappsidé är att vi fortfarande kan ha en liten julklappsutdelning tillsammans, bara vi 3, på julaftonsmorgon hemma. Annars hade jag inte fått ge någon julklapp till min käre sambo i år, eftersom jag fått min äldste brorson att köpa till i lotteriet... Att köpa julkappar till honom är INTE lätt! Hoppas att jag hittar något så att han blir nöjd.
På juldagen kommer som vanligt min sambos bror med familj och mina svärföräldrar till oss och firar jul. Det ska bli supermysigt, som alltid. Vi har fortfarande vanlig julklappstradition, utan lotteri. :0)

Titta: OOOOOO Stora O!! Skumt! Jag provade med shift-knappen på höger sida på tangentbordet och DÅ funkar det att göra O... Hmmm.... Vilken tur, men mycket märkligt!

OM jag inte skriver något imorgon, så önskar jag er alla, redan nu, en underbart GOD JUL! Hoppas att ni får många julklappar och mycket god mat!
Många varma GOD JUL-kramar!




På återskrivande!

RSS 2.0